Bild från Pixabay.

Matematikguiden.se 3.0!

Du läser detta från Matematikguiden.se, version 3.0! En helt ny och responsiv design tillsammans med en rad prestandaförbättrande åtgärder gör Matematikguiden.se 3.0 till den bästa Matematikguiden.se någonsin.

Den största nyheten och den mest synliga är den responsiva designen. Responsiv design betyder att designen och layouten anpassas efter enheten som besöker hemsidan. Detta gör att hemsidan ser bra ut i princip alla olika typer av mobiltelefoner, tablets, bärbara datorer samt även på större skärmar.

Bakom den nya gröna designen (som för övrigt har bytt ton till en lite mer modernare) sitter som vanligt senaste versionen av WordPress CMS, tillsammans med ett kommentarssystem från Disqus, samt Wordfence som lägger på ett extra lager säkerhet.

Systemet som omvandlar från matematisk text till bilder är också nytt, Numera används WP LaTeX istället. Dessvärre måste alla gamla poster konverteras till WP LaTeX från det gamla, men det bör inte ta överdrivet lång tid, och kommer knappt bli märkbart.

En del bilder kommer också bytas ut löpande för att matcha de nya färgerna.

Bild från Pixabay.

Leave a Comment