Söktips på Matematikguiden.se

Det finns många sätt man kan söka på, både här och överallt på internet. Genom att behärska sökfunktioner spar du tid och hittar det du söker efter snabbt, här är en kort genomgång av hur vår sökfunktion fungerar här på Matematikguiden.se.

Enstaka ord eller korta fraser

Om du exempelvis är ute efter att finna material om multiplikation är det mycket bättre att endast skriva ”multiplikation” snarare än ”Jag letar efter multiplikation”. Vår sökmotor går igenom alla ord för sig, och då har den enklare att matcha ihop din sökfras med innehållets.

Korrekta matematiska begrepp

Försök i största utsträckning använda söktermer som är korrekt rent matematiskt. Söker du efter ”multiplikation” är det bättre att söka efter just ”multiplikation” och inte ”gånger”. Givetvis är vårt mål att du ska finna korrekt innehåll även om du anger synonymer, men synonymer måste fyllas i manuellt av oss. Därför har du större chans att hitta rätt innehåll om du använder korrekta matematiska begrepp.

Ange sökordet i grundform

Ange dina sökord i grundform. Detta beror inte på att vi skriver alla termer i grundform, utan på att sökmotorn även tar på delar av ord. Om du exempelvis söker efter ”andragradsekvation” så kommer den även att hitta ”andragradsekvationer” och ”andragradsekvationerna”.

Relevanssi

Sökmotorn på Matematikguiden.se kommer från Relevanssi, http://www.relevanssi.com/.

Leave a Comment