Kopiering

Längst ner på Matematikguiden.se står det följande ”Du får kopiera allting fritt under villkoren att du inte använder det kommersiellt och hänvisar till oss som källa.”. Väldigt enkelt sett betyder det att du får kopiera vårt innehåll om du inte ämnar att tjäna pengar på det, samt att du skriver någonstans att innehållet kommer från Matematikguiden.se.

För skolor

Om du är lärare och tycker vårt innehåll är stimulerande har du fria händer att skriva ut innehållet. Det kan vara så att skrivaren inte får med någon länk hit, då uppskattar vi gärna om du som lärare nämner eller visar hemsidan, så att kunskapen sprids ännu mer. Vi vet själva att det kan vara svårt som lärare att hålla sådant i huvudet, men grundtanken är att i skolans värd ska vårt material få spridas fritt.

För applikationer

Vi har tidigare fått en förfrågan om vårt innehåll vill fylla en del av en iPhone-applikation. Spridning av kunskap är ju alltid trevligt, men samma villkor gäller här, ingen kommersiell användning och hänvisa till oss som källa. Om du planerar att bygga ett större projekt kan du kontakta oss för att istället få materialet i XML-format. Om du gör något bra är vi självklart intresserade av att se produkten, och vi kommer att länka till den.

För företag

Företag har ofta som mål att göra en vinst rent ekonomiskt, varvid villkoret att inte använda det kommersiellt måste åsidosättas. Kontakta oss på info@matematikguiden.se, så kan vi med all sannolikhet finna en lösning som fungerar för båda parter.

Enstaka bilder

Om du bara vill använda 2-3 enstaka bilder från Matematikguiden.se är det givetvis godtagbart att använda dessa utan att länka hit, någon sorts verklighetsförankring måste ändå finnas. Kravet på icke kommersiellt bruk står dock fast.

Övriga frågor

Givetvis är du alltid välkommen att maila oss på info@matematikguiden.se om du skulle undra om någonting annat. Det är bättre med en fråga för mycket än en fråga för lite.